contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pâine De Casă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Totul a inceput de la o pâinică făcută pe fugă sâmbată seara…era tarziu, era ger , nu aveam nici un chef sa ies sa-mi cumpar o paine de secara…asa ca am pus intr-un castron vreo 150 gr. de faina,sare, am dizolvat intr-o cana cu lapte caldut vreo 10 gr.de drojdie proaspata, am amestecat cu faina si am lasat asa vreo 10 minute..

Am inceput apoi sa amestec aluatul cu furculita….Da, da! Nu aveam nici un chef sa mi se mai lipeasca de degete coca, asa ca am pus in functiune furculita.. Am mai pus faina din cand in cand,(dar nu multa) pana am simtit ca nu mai e nevoie…Abia la sfarsit, cand  am format mingiuta de aluat, m-am mai jucat putin cu ea prin aer, am trantit-o in castron,iar am aruncat-o dintr-o mana in alta…Apoi, am acoperit-o si am pus-o la dospit exact in tava in care urma sa o coc si in  care am turnat putin ulei de masline.Deasupra am presarat seminte crude de susan.Sa nu uitati ca in bucatarie sa fie cald, numai asa creste aluatul.Dupa vreo ora am bagat tava  la cuptor,  unde am lasat-o cam 30 de minute.A iesit o painica atat de gustoasa!!!!...crocanta la exterior si pufoasa in interior…
Ingrediente:
-cca 200 gr. faina
-10 gr.drojdie proaspata
-o cana de lapte caldut
-sare