contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine De Secara Cu Seminte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu-i asa ce era era momentul de o painica?? Si nu orice fel... ci o painica de secara! O bunatate nu alta!
 Ingrediente:
200 g faina secara
200 g faina alba
100 g faina neagra
1 lingurita sare
20 g drojdie proaspata
200 ml apa calduta
50 g unt topit
ulei de masline ptr uns tava
mac
susan
seminte floarea soarelui

Toate cele 3 feluri de faina, semintele si sarea le-am amestecat bine cu o lingura de lemn.
Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am pus un praf de faina si am lasat 10 min la crescut.
Dupa cele 10 minute, am adaugat drojdia dizolvata peste amestecul de faina si am amestecat bine. Am pus si untul topit si racit si am framantat timp de 10-15 minute. Am acoperit vasul cu folie si am lasat la crescut intr-un loc caldut timp de 30 minute.
Cand aluatul si-a dublat volumul am format painica si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline. Am lasat la crescut alte 30 minute...
 pana a crescut asa:
Cu o pensul imnuiata in apa, am uns painica, am presarat mac si am aruncat in ploaie putina faina alba.
Dat dat-o la cuptor pentru 45-50 minte (depinde de cuptor).
Am papat painica calduta (ca doar nu credeati ca am mai avut randare!), langa o ciorbita de vacuta!
O painica?? O ciorbita??
Hm.. mai bine eu dau painea... iar voi imi dati ceva langa?? E bine?? Acum vin in vizita sa vedem cu ce ma ispititi! :)
Va urez pofta buna!