contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Evantai

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceasta reteta am vazut-o prima data pe site-ul www.cookaround.com si am zis ca neaparat trebuie a o incerc si eu, un pic adaptata.
Aluat:
-1 kg faina
-500 ml apa calda(lapte)
- sare, 3 lg de grasime


Umplutura:
-  200gr sunca pui(carnati)
- 80gr cascaval(br. burduf)
-1  galbenus ptr. uns


Se face un aluat de paine ,   clasic, din care va vor iesi, doua paini evantai. Dar sa vedem cum procedam:
-aluatul se imparte in doua: o bucata de aluat se face ca un baton , si se face un dreptunghi de 30/45.(mie nu prea mi-a iesit  dreptunghi)


- se pune pe toata foaia cascaval ras, iar in partea de jos, mai putin de jumatate, se pune , sunca, sau carnatii


-partea simpla cu branza , se pliaza pana la carnati


-apoi se mai pliaza o data, spre capat, apoi se arcuieste,  se aplatizeaza un pic, direct pe foaia de copt unsa cu ulei

 


- apoi se taie  straifuri de 2,5 cm, latime si  7 cm lungime

- aceste straifuri se rasucesc un pic la dreapta sau la stanga, ca in imaginea de mai sus

-apoi se ung, painele cu   un galbenus, si se lasa la crescut cam 1/2 ora, in tava, apoi se da la cuptor

- se coace 15 min la foc mic, iar 45 min la foc mediu


-asa arata cand am scos-o din cuptor. Delicioasa , nu ?




Taiati-o  felii de cam 2 cm si seviti alaturi de o bere rece, sau ca un aperitiv deosebit!





POFTA BUNA!!!!!!
si spor la treaba!


Articol recomandat de culinarecufeteistete.blogspot.com