contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Extra-rapida Cu Seminte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


E ceva mai bun pe lumea asta ca painea calda? Tin minte cand eram mica si ma trimitea bunica dupa paine - daca nimeream la locul cu pricina exact cand se scotea painea proaspata din cuptor, mancam jumatate de paine in drum spre casa. Cum sa rezisti la asa ceva?
Cat despre facutul painii in casa, am incercat de cateva ori, dar toata treaba cu drojdia si "crescutul painii" cere o rabdare care mie imi cam lipseste in bucatarie... si in general. De curand insa am descoperit painea cu bicarbonat, extrem de rapida, delicioasa si cu o coaja crocanta, numai buna de intins niste unt pe ea :D


Ingrediente:

  • 500g faina
  • cate o lingura de seminte de mac, susan, in, dovleac, floarea-soarelui, ceapa, fenicul (nu-i musai sa puneti din toate - vedeti de care gasiti prin camara)
  • 400ml iaurt
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de sare


E gata in 2 timpi si 3 miscari: intr-un bol mare, amesteci faina cu sarea si bicarbonatul. Faci o "fantanica" in centru si torni deasupra semintele si iaurtul. Amesteci pana rezulta un aluat moale, pe care il transferi  pe blatul pudrat cu faina si il framanti usurel 1 minut sau 2 (painii asteia ii displace sa fie framantata pe cat imi displace mie s-o framant, deci e un match made in heaven ;)
Da-i painii o forma lunguiata, aseaz-o in tava, cresteaz-o de cateva ori cu cutitul si pudrez-o cu un amestec de faina, malai si inca niste seminte amestecate dupa cum te taie capul.  Mai departe, la cuptor cu ea timp de 45-50 de minute (la 190grade).
E gata cand suna a gol daca o ciocanesti pe fund ;)
Daca-ti place painea cu coaja crocanta, las-o sa se raceasca descoperita, pe un gratar. Daca vrei coaja mai moale, las-o la racit invelita intr-un prosopel de bumbac.
E buna oricum, dar cel mai, cel mai buna e calda! Cu putin ulei de masline deasupra,n-o sa mai vrei/poti sa te opresti din mancat...Motiv pentru care va parasesc acum si ma intorc la painea mea.


Sa aveti un weekend minunat!


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com