contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Fara Gluten Cu Ceapa Si Parmezan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

As fi vrut sa mai postez o reteta de salata pe blog, zilele astea, dar nu am reusit. Si pentru ca e vineri si am copt ceva tare bun, vin astazi si va arat o noua reteta de paine si anume: Paine fara gluten cu ceapa si parmezan. E o reteta cu care ma inscriu la etapa a II-a a concursului organizat de Gourmandelle si Dr. Schar, Retete creative de paine fara gluten. Reteta am preluat-o de la Alina Avram, o fata cu maini de aur si un blog minunat, pe care va invit sa il rasfoiti, si am adaptat putin reteta pe care ea a preparat-o in prima etapa a concursului, in sensul ca nu am avut ceapa rosie si am folosit cateva cozi de ceapa verde si 2-3 bucati de arpagic. Insa, rezultatul e ca aceasta paine este extrem de buna si de papat chiar asa simpla, e o paine aperitiv, daca imi permiteti sa ii spun asa…

Paine fara gluten cu ceapa si parmezan

Ingrediente pentru reteta de Paine fara gluten cu ceapa si parmezan

Paine fara gluten cu ceapa si parmezan

Mod de preparare pentru reteta de Paine fara gluten cu ceapa si parmezan

Intr-un bol incapator puneti faina speciala fara gluten, drojdia, semintele de in,  sarea si jumatate din cantitatea de parmezan, razuit. Incorporati ceapa verde tocata marunt si arpagicul tocat si calit in 25 gr unt. Incepeti sa amestecati incorporand usor laptele caldut. Spre final framantati in timp ce adaugati uleiul de masine. Continuati sa framantati pana ce obtineti un aluat ferm, dar usor elastic. Acoperiti bolul cu o folie alimentara si dati la loc caldut o ora. Nu va creste mare si unflat cat ar creste daca ar fi preparat cu faina obisnuita, insa nu va ramane nici dens sau lipicios.

Paine fara gluten cu ceapa si parmezan

Incalziti coptorul la 180 grade si pregatiti o tava de chec, in sensul ca ii puneti o foaie de copt, pe care initial ati udat-o si ati stors-o bine de apa. Rasturnati aluatul pe masa de lucru, infainata cu putina faina speciala fara gluten si rupeti cate o bucata de aluat micuta, de marimea unui ou. Formati bile de aluat pe care le puneti una langa alta in tava de chec. Ungeti apoi cu restul de unt (20-25 gr) topit, dar racit, si completati cu alte bile de aluat, pana ce se termina intreaga cantitate. Deasupra radeti restul de parmezan si dati totul  la foc moderat.

Paine fara gluten cu ceapa si parmezan

Coaceti cam 40-45 minute, la temperatura foarte joasa ( fiecare cuptor cam are timpul lui de gatire, cred… vorbesc doar despre cuptoarele obisnuite pe gaz).

Consumati painita aperitiv calduta, alaturi de unt, sau asa cum am facut eu: cu rosii. E de-a dreptul delicioasa!

Pofta buna la paine fara gluten cu ceapa si parmezan!

Paine fara gluten cu ceapa si parmezanPaine fara gluten cu ceapa si parmezan Paine fara gluten cu ceapa si parmezan

Acest articol Paine fara gluten cu ceapa si parmezan apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.