contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pâine Irlandeză

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:


450 g făină,
1 linguriță bicarbonat de sodiu,
1 linguriță sare,
350 g iaurt.


Mod de preparare:


Încingem cuptorul la 200 grade C.
Avem nevoie de o cratiță cu capac ce poate fi pusă în cuptor și să fie destul de mare pentru a permite pâinicii noastre să crească.
Cratița se pune goală în cuptor să se încingă.
Cernem făina, sarea și bicarbonatul într-un castron.
Amestecăm bine, apoi adăugăm iaurtul și amestecăm bine cu o lingură de lemn.
După ce se omogenizează ingredientele, transferăm aluatul pe o planșetă și frământăm bine.
Facem o cruce aluatului pe mijloc cu un cuțit.




Se scoate tava din cuptor (atenție că este încinsă) și se pune aluatul (nu uitați să puneți capacul).
Se dă la cuptor pentru 45 minute la 200 grade C.
După 45 minute scoatem capacul și o mai lăsăm în cuptor 15 minute să se rumenească.




Poftă bună!