contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Neframantata - No Knead Bread

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cand am vazut reteta de paine neframantata pe blogul Anei am ramas fermecata definitiv. Si am tot visat sa o fac si eu si parca nu aveam curaj. 
Insa pe la inceputul lui decembrie mi-am zis ca nu poate sa treaca anul si eu sa nu incerc minunatia. Prea era simplu de facut si prea arata apetisant. Asa ca iata ce a iesit:

poză (4)
 La fel de frumoasa ca a Anei desi pozele nici nu se compara. Gustul in schimb este absolut divin. O painica densa, gustoasa, satioasa, cu coaja crocanta si miez usor, fara tot felul de conservanti si alte prostii si extrem dar extrem de usor de facut. Va ia fix 5 minute in prima zi si alte 5 minute a doua zi.
Nu o sa va mai scriu si eu reteta pentru ca Ana a explicat-o perfect si daca va ajuta mai tare puteti viziona si un filmulet care a inspirat-o pe ea aici. In mare, se amesteca aceleasi ingrediente ca la o paine obisnuita numai ca lichidul este in cantitate mai mare. Eu am folosit si drojdie uscata si proaspata si a iesit la fel de buna. Se amesteca toate usor cu o lingura si apoi se uita in frigider macar o zi. A doua zi gasiti o coca frumos crescuta care se coace in cuptorul incins bine de tot, intr-o cratita cu capac, la fel de bine incinsa.
In rest, ce sa zic...am facut paine asta de vreo 5 ori pana acum, prima data jumatate de cantitate de teama ca n-o sa iasa, am facut si pizza din aluat si a fost cea mai buna pizza facuta in casa de moi, am dat si la prieteni care m-au bombardat apoi sa le dau reteta, am facut si de revelion si a crescut frumoasa rau si s-a mancat cu mare placere desi mai aveam vreo 3 feluri de paine cumparata prin casa.
Va invit sa o incercati si sigur nu o sa va para rau.
Pofta buna!
poză (3)