contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Rapida

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente :
400 g faina
230-250 ml apa calduta
4 lg ulei
7 g drojdie uscata / 25 g drojdie proaspata
10 g zahar
8 g sare
Citeste mai mult ... >>>
Uns deasupra :
apa calduta
Mod de preparare :
       Maia : amestecam drojdia prospata cu zaharul, putina apa calduta si 2 lg faina. O lasam la crescut timp de 10-15 minute.
       Intr-un castron, cernem faina, adaugam restul ingredienteleor si framantam pana ce aluatul nu mai este lipicios si devine elastic.


       Acoperim castronul in care am asezat aluatul framantat, cu folie alimentara si il lasam la dospit pentru 40 minute.


       Rasturnam aluatul pe masa infainata, ii dam o forma de sul si il asezam intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Lasam aluatul la dospit pentru inca 20 minute, apoi il pensulam cu putin apa calduta si il pudram cu faina. Crestam suprafata in cruce cu un cutit cu varful foarte ascutit si dam la cuptor pentru 30 minute (cuptorul preincalzit ) .
Dupa ce scoatem painea din cuptor, o verificam daca este coapta :
- o cicocanim si trebuie sa sune a gol ;
- sa fie relativ usoara .



       Dupa ce am scos painea din cuptor, o acoperim cu un prosop curat si o lasam asa pana se raceaste, apoi putem taia si servi.




       Painea rapida este o paine cu miez moale si pufos si coaja crocanta, adica o paine delicioasa.
       Pofta buna sa aveti ! :)