contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Taraneasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Facuta dintr-un amestec de faina alba si faina integrala, reteta spune ca a musai sa aiba taietura dreapta si faina presarata peste ea.  Cu strai de faina sau fara, crestata sau nu, rontunda sau la tava, painea noastra se termina mult inainte sa avem timp sa ii gasim cusur...
Stiu, exista atat de multe retete de paine taraneasca... aceasta este una dintre ele, probabil preferata noastra deoarece se regaseste foarte des in meniul nostru.
.



Ingrediente ( pentru o paine de 1000 g):
- 320 ml apa
- 425 g faina alba de paine ( tip 480 sau 650)
- 75 g faina integrala de grau
- 1 si 1/2 lingura lapte praf
- 1 si 1/2 lingurita sare
- 1 si 1/2 lingurita de zahar
- 2 linguri de unt sau ulei ( eu am folosit ulei)
- 1 lingurita de drojdie uscata

Am tot amanat sa scriu aceasta reteta, vroiam neaparat poze frumoase, pe masura painii. Inca nu am reusit asa ceva, fie painea se manca prea repede, fie taietura se incapatana sa iasa cum trebuie. Asa e si cu painea asta. Am crestat-o o data, a crescut si s-a rotunjit. Am insistat si am mai taiat-o o data. Si iar mi-a facut in ciuda. Am crestat si a treia oara. Dar tot ea a fost mai incapatanata. Asa ca am casapit-o bine pe final iar rezultatul e cam macel :)
Poate o sa inlocuiesc pozele la un moment dat, cu o surata mai oachesa dar era pacat sa ratez fix aceasta paine tinand cont cate a indurat din partea mea.
Sa nu ma lungesc cu vorba, modul de preparare este extrem de simplu folosind masina de paine : in cuva masini se pun ingredientele in urmatoarea ordine: apa, cele doua tipuri de faina, laptele praf, sarea, zaharul si drojdia. Ca la orice paine, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea , apa sau zaharul inainte de framantare.
Masina se seteaza pe programul de paine normala, gramaj 1000g crusta dupa preferinta, se aseaza cuva si se porneste. Cu circa 10 minute inainte de inceperea programului de coacere se unge painea cu apa folosind o pensula si se presara faina . Se cresteaza suprafata painii cu un cutit ascutit.
Dupa ce e gata, se lasa la racit pe un gratar metalic si apoi se serveste cu pofta. E grozava prajita dar nici proaspata nu e de lepadat.


Articol recomandat de ebunatati.blogspot.com