contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Palmieri Cu Scortisoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







Dupa ce am vizionat la nesfarsit dulcele film desprins de-aici: How to make palmiers, m-am hotarat sa ma apuc de treaba :)))
...treaba impropriu zis, la cat de usor se fac chestiile astea :P
Palmierii astia chiar dau dependenta, asa ca neaparat sa faceti doua ture atunci cand va apucati de ei, hihi...
N-am facut poze intermediare fiindca filmuletul de pe Videojug e mai mult decat explicit (asta ca sa nu va zic ca de fapt, stiindu-se ca am de gand sa-i refac, cineva m-a pandit si de-abia am ajuns sa ii prind in ipostaza finala...cam sifonata ea si parlita, da' bine c-am reusit sa v-o impartasesc si asa :P)
"Reteta", deci, e urmatoarea :)
- 1 pachet foitaj Bella, Linco, etc.
- 100 g. zahar
- 1 lingura scortisoara
...cred ca e bine de stiut ca eu am folosit numai o bucata de aluat din cele doua infoliate in acelasi ambalaj. Cu cealalta bucata am facut niste melcisori de pizza grozavi, pe care am sa vi-i arat maine :)
Foile de foitaj se lasa, asadar, la dezghetat (la temperatura camerei).
Se amesteca zaharul cu scortisoara. Se intinde foaia de aluat pe masa infainata.
Se presara zahar si scortisoara deasupra; se apasa cu mana ca sa intre bine in aluat. Se intoarce aluatul pe partea cealalta si se repeta operatia.
Se indoaie laturile (pe latura lunga a aluatului) cca. 2-3 cm. Se presara din nou cu zahar si scortisoara, se intinde usor cu sucitorul. Se impatureste inca o data aluatul pana cand laturile se unesc. Se presara din nou cu sugar&cinnamon :)) ...dupa care cele doua parti se intorc complet, una peste cealalta, ca si cum ati inchide o carte...
...din filmulet cred ca o sa va dati mai bine seama despre ce bajbai eu aici :)))
...da' sa termin acum, daca tot am inceput: se taie aluatul in fasii subtiri (ar trebui sa iasa vreo 20 de bucati, eu nu i-am mai numarat...era culmea sa reusesc :D)
Se dau la frigider pentru minim 15 minute dupa care se aseaza (se lasa destul loc intre ei, caci vor creste) pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la 180 grade C. timp de 15 minute, pe sina din mijloc a cuptorului.
Ah, si sa nu uit...sint de post :P
Gustosi tare, sa nu-i ocoliti!!!


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com