contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pancakes Cu Dulceata De Nuci Verzi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Pancakes sau clasicele clatite americane sunt un dejun obisnuit la noi in familie, in special in zilele de weekend, atunci cand avem mai mult timp de petrecut impreuna, cand diminetile nu sunt “pe fuga”, intre o cana de ness si un sandvis cu branza. Iubesc diminetile de weekend, cand ma trezeste fii’mea si zice: mami ce faci bun la micul dejun?  :) ) Si, iremediabil, indiferent ce i-as spune eu ca pregatesc, ea spune: “nu, nu-mi p’ace.  Vleau sa faca, tati, sanvis cu calne” . Si uite asa, ei fac sandvisuri cu “calne”, iar eu imi fac un turn de pancakes peste care arunc ce gasesc prin camara. Astazi e rost de Pancakes cu dulceata de nuci verzi, o splendoare de dulceata, pur naturala, din care daca gusti o inghititura, nu te opresti pana nu razi tot borcanul. Va ofer reteta de pancakes, pe care o pregatesc de ceva vreme incoace si care e absolut strasnic de buna, asa niste pufosenii ce ies… miiammm-miammm. Si nu stiu cum e la voi, eu mor dupa dulceata de nuci verzi, ce-mi aminteste de parfumul vag al unei mult prea indepartate dimineti de vineri, cand pentru prima data am gustat dulceata de nuci verzi, acasa la Falticeni.

Pancakes cu dulceata de nuci verzi

Ingrediente pentru reteta de Pancakes cu dulceata de nuci verzi

  • 315 gr faina alba
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 500 ml lapte batut
  • 2 oua
  • 60 gr unt topit
  • ulei pentru uns tigaia
  • dulceata de nuci verzi (recomand cu drag Naturelo)

Pancakes cu dulceata de nuci verzi

Mod de preparare pentru reteta de Pancakes cu dulceata de nuci verzi

Intr-un bol incapator amestecati faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt bol bateti usor ouale. Omogenizati cu untul topit si cu laptele batut. Mixati bine. Turnati amestecul lichid peste ingredientele solide si amestecati pana cand se omogenizeaza, iar aluatul nu are cocoloase. Amestecati cu telul, nu folositi mixerul. Daca le veti bate prea tare, atunci  aceste pufosenii de pancakes vor deveni dense si grele… bad, bad !!!

Ungeti o tigaie cu putin ulei si cand e incinsa turnati in centrul ei cate un polonic din compozitie. Rumeniti pana ce marginile devin usor uscate, iar suprafata clatitei e acoperita de mici bule. Intoarceti si lasati pana si cealalta parte se rumeneste. Nu le ardeti, supravegheati-le vigilent. Si aveti rabdare, se coc mai greu decat  clatitele obisnuite sau crepes.

Scoateti-le si, pentru a le mentine calde, asezati-le pe o foaie de copt, intr-un cuptor incalzit.

Faceti un delicios turnulet din pancakes, peste care aruncati absolut ce va trece voua prin minte :) Eu, acum am ales sa le devorez impreuna cu o fenomenala dulceata de nuci verzi, pe care cei de la Naturelo mi-au trimis-o cu drag si pentru care le spun un mare : Multumesc!

Pancakes cu dulceata de nuci verzi

Acest articol Pancakes cu dulceata de nuci verzi apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.