contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pandispan Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Mi-am facut mie insami o promisiune. Sa scriu pe blog exact asa cum stiu eu a scrie, exact asa cum imi suna mie bine ca trebuie sa scriu. Exact asa cum vreau eu si cum stiu ca pot sa o fac. Bine de tot! Astfel incat nu voi mai tine seama de autocenzura  doar pentru ca asa da bine in societate sau pentru a nu se ofensa vecina de la scara x. Asa incat dupa o binemaritata pauza (unii deja s-au mirat ca nu mai exist, pentru unii a fost clar ca nu voi mai reveni) ma reapuc de scris aici. Sper sa ma cititi si sper sa fiti din ce in ce mai multi cei care ma veti citi, si sper sa si gatiti cate ceva din retetele de pe Tara Bucatelor. Si pentru ca e timp de schimbare va aduc in dar Pandispan cu prune, direct din paginile cartii lui Horia Varlan, (plus ca mai aveam o caserola cu prune bune la congelator) Sa Povestim, deci!

Pansipan-cu-prune-1

Ingrediente pentru reteta de pandispan cu prune

  • 600 gr prune, cantarite fara samburi
  • 150-200 gr unt
  • 1 cana zahar tos
  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • * puteti inlocui prunele cu caise

Mod de preparare pentru reteta de Pandispan cu prune

Incingeti cuptorul la 170 grade. Spalati prunele, taiat-le in 4 si scoateti samburele. Ungeti cu intreaga cantitate de unt, o tava de maxim 24*30 cm si presarati deasupra o cana cu zahar tos. Puneti fructele intr-un singur strat, cu coaja in jos. Introduceti tava la cuptor pentru 20 minute, timp in care pregatiti blatul.

Separati ouale si bateti spuma albusurile. Galbenusurile le bateti cu zahar pana se albesc si compozitita devine cremoasa. Adaugati esenta de ron si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Treptat incorporati faina si albusurile de ou batute spuma. Amestecati usor folosindu-va de un tel.

Scoateti tava cu fructe de la cuptor si lasati sa se racoreasca 2-3 minute, apoi turnati in strat uniform compozitia pentru blat.

Dati tava la cuptor si coaceci la foc moderat spre mic cam 30-35 minute. Cand pandispanul e copt si usor rumen scoateti tava din cuptor si desprindeti marginile pandispanului cu ajutorul unui cutit cu lama subtire. Asezati peste tava un platou intins si printr-o miscare scurta intoarceti tava, rastunand pandispanul. Aveti mare grija sa nu va ardei, asa ca folositi manusi de bucatarie si intoarceti tava dintr-o singura miscare, energic. Lasati acest suav pandispan cu prune sa se racoreasca macar o jumate de ora, apoi presarati cu zahar pudra.

Demential de bun!

Pandispan-cu-prune01

Acest articol Pandispan cu prune apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.