contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panettone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Separat mai aveti nevoie de:

  • un ou
  • 3 linguri lapte
  • zahar praf pentru pudrat la sfarsit

 


 Mod preparare:

Panettone e cozonacul traditional italian de Craciun si Pasti.
Acum cand am gasit pe internet aceasta reteta de facut in masina de paine, nu am putut refuza tentatiei de a o incerca chiar daca sunt la dieta ;))
Mie imi aduce aminte de zilele petrecute acasa la parinti, cand dimineata, scuturam punga de la panettone ca sa se lipeasca bine zaharul praf de el. Il mancam la micul dejun cu lapte sau cafea si uneori era gustarea de la miezul noptii cand ma strecuram cu Mia, sora mea, in bucatarie.



Puneti toate ingredientele, mai putin fructele uscate, in cuva masinii de paine, in ordinea data de producator, de obicei ingredientele lichide, apoi cele solide si la sfarsit drojdia. Selectati functia de coloratie a crustei Medium sau Light, si functia de paine alba/normal. Puneti inainte cu 5-10 minute de terminarea ciclului de framantat, sau cand e "bip-ul" de fructe si alune, fructele uscate. Cand e gata mai lasati-l in cuva inca 10 min, dupa care scoateti-l si lasati-l sa se raceasca complet.

 


Eu nu l-am lasat la copt in masina. Dupa ce am pus toate ingredientele in cuva am programat masina doar la ciclul de framantare.


Cand s-a terminat am pus aluatul intr-o tava unsa cu unt si l-am mai lasat 20 de min la dospit pana s-a incalzit cuptorul la 180 C. Am uns partea superioara cu amestecul de ou si lapte. Am pus tava nu chiar pe raftul din mijloc, ci mai jos, ca sa nu se arda deasupra cozonacul. L-am lasat cam 30-40 min la copt, dupa care l-am mai lasat sa se odihneasca un pic in tava inainte de al scoate sa se raceasca de tot.

Cand nu chiar racit se pudreaza cu zaharul praf.

Eu am folosit o tava ondulata- asa e mai apropiat de cel pe care il mancam candva...



E minunat langa o cana cu cappuccino dimineata la micul-dejun, sau seara, inainte de culcare, cu o cana de lapte cald.




 Reteta recomandata de sweetgirlsrecipes.blogspot.com/