contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta Cu Jeleu De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O noua luna, o noua provocare. In luna octombrie provocarea secreta e gazduita de Adela Zilahi. Am avut repartizat blogul Bucate pe alese  de unde am ales reteta de Panna cotta  . Tot vroiam sa o fac si acuma uite ca a sosit si momentul: 

Ingrediente :

·                       250 ml frisca lichida
·                       250 ml lapte
·                       15 g gelatina
·                       anason/scortisoasa/vanilie
·                       150 g zahar
Pentru jeleu:
- 250 ml compot de visine sau sirop de visine
- un plic de gelatina

Mod de preparare

Punem gelatina la inmuiat in putina apa, cat sa o acopere si o lasam pana se umfla. Punem laptele la fiert cu zaharul si anasonul (sau alta aroma la alegere ) lasam pe foc pana se topeste zaharul, avand grija sa nu fiarba, dupa care il lasam deoparte sa se racoreasca putin. 
Punem gelatina in frisca lichida, dupa care punem cratita pe foc pana se topeste gelatina, avand grija sa nu fiarba frisca. Turnam frisca peste lapte, amestecam putin si turnam in forme, pe care le dam la frigider pentru cca 1 ora.

Dupa racire punem deasupra jeleu de visine sau gem de visine. 

Pentru jeleu se lasa la hidratat gelatina . Se pune in siropul de visine si se incalzeste putin, fara a fierbe, pana se topeste gelatina. Se lasa sa se raceasca putin si se toarna peste panna cotta.

Eu am folosit gem de visine, pe care l-am incalzit putin sa il pot intinde peste panna cotta.

A fost foarte buna si am repetat reteta!!!

Multumesc Mimmi si Laura!!