contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta De Vanilie Fara Zahar Cu Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Hai sa incercam si altfel de deserturi, ce zici? uite-asa imi spunea mie mintea intr-una din zilele alea lenese, cand intreaga lume parca s-a oprit din mers si eu ma uit inmarmurita cum stau,  zac si nu fac nimic. Demential! Adica stau si zac intr-o canapea, cu o telecomanda in mana si tot ce vad is numai niste stiri despre Dragnea, Ponta si compania. Si creierul meu refuza sa mai proceseze vreo stire, sa mai disece vreun adevar inca nerostit, sa mai ia vreo decizie. Si simt nevoia de zahar, caci deh! cand mintea mea lancezeste si sta teapana fara sa aiba macar o mica zvacnire, atunci e clar nevoie de dulce. Si-am incercat o panna cotta de vanilie fara zahar cu afine. Caci afinele sunt tare sanatoase si numai bune de rontait in schimbul bomboanelor, iar panna cotta e fara zahar, dar cu indulcitor de stevie de la Green Sugar. Deci cumva dulce sa fie sa imi pot insela neuronii si sa o ia din loc spre treaba. Hai, va pup si sa ne apucam de treburi!

Panna cotta de vanilie fara zahar cu afine

Ingrediente pentru reteta de Panna cotta de vanilie fara zahar cu afine

  • 500 ml lapte semidegresat
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 gr indulcitor de stevie
  • 5 gr gelatina
  • pentru sosul de afine
  • 200 gr afine
  • 1 lingura indulcitor de stevie
  • 3 linguri zeama de lamaie

Panna cotta de vanilie fara zahar cu afine

Mod de preparare pentru reteta de Panna cotta de vanilie fara zahar cu afine

Puneti laptele intr-o cratita si adaugati-i semintele din pastaia de vanilie. Adaugati indulcitorul de stevie de la Green Sugar si puneti pe foc, amestecand pana se dizolva si laptele da in clocot. In putina apa, cam 30 ml, puneti gelatina la hidratat pana ce devine spongioasa.

Imediat ce laptele incepe sa fiarba, trageti cratita de pe foc si puneti in laptele fierbinte gelatina hidratata. Amestecati pana ce gelatina se dizolva. Turnati amestecul in formele de servit. Dati la rece pentru cateva ore, ideal ar fi sa lasati la rece peste noapte.

Pentru a face sosul de afine va trebui sa puneti afinele usor strivite, zeama de lamaie si indulcitorul de stevie intr-o cratita si sa le fierbeti la foc mic, circa 3 minute. Strecurati sucul obtinut si dati-l la rece pana in momentul servirii.

Pentru a scoate panna cotta intreaga si frumoasa pe o farfurie de servit, va trebui sa introduceti forma in apa fierbinte, pentru cateva secunde si apoi sa puneti forma cu gura in jos pe farfuria de servit. Scuturati forma usor de cateva ori si ar trebui sa se goleasca usor. Puneti sosul de afine in jurul fiecarei panna cotta, adaugati si cateva afine proaspete si serviti rece.

Va foarte multumesc daca imi dati si mie niste idei de panna cotta dulci si savuroase!

Panna cotta de vanilie fara zahar cu afine Panna cotta de vanilie fara zahar cu afine Panna cotta de vanilie fara zahar cu afine

Acest articol Panna cotta de vanilie fara zahar cu afine apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.