contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Papricaş De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:

un pui de casă potrivit sau un pui cumpărat, o ceapă mare, o lingură de făină, 3-4 linguri de smântână, pătrunjel verde, sare, piper, condiment Delikat.


Mod de preparare: 


 Puiul se spală, se curăţă şi se porţionează.


Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.


Dacă aveţi pui de casă: într-o oală cu apă se pune puiul împreună cu ceapa şi puţin condiment Delikat la fiert, la foc potrivit.

Dacă aveţi pui din comerţ: se căleşte jumătate din cantitatea de ceapă într-o oală cu puţin ulei, la foc mic. Când ceapa devine sticloasă se pune puţină boia şi se amestecă. Se pune puiul porţionat, se lasă puţin la prăjit şi se toarnă apă cât să-l acopere, se amestecă şi se lasă la fiert împreună cu puţin condiment Delikat.


Într-un bol se prepară un sos din făină şi smântână,


amestecând bine să nu rămână cocoloaşe de făină.


Când puiul a fiert şi zeama a scăzut, se toarnă sosul din făină şi smântână şi se mai lasă 1-2 minute la fiert.


Dacă doriţi, se poate adăuga puţin pătrunjel verde tocat mărunt.


Se serveşte ca atare, cu mămăliguţă sau macaroane.

Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com