contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parfait De Banane Si Alune De Padure Caramelizate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
Pentru alune caramelizate:
200g zahar
100g alune de padure
Ulei de floarea soarelui
Pentru parfait:
2 banane coapte
2 lingurite suc de lamaie
300ml frisca lichida
2 albusuri
100g zahar
Pentru servit:
4 banane coapte tari
100g zahar
Mod de pregatire:
Pentru caramel se asaza zaharul intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu trei linguri de apa. Se lasa focul mic pana cand zaharul se dizolva complet si devine limpede. Se da focul mai tare si se fierbe pana ce se inchide caramelul la culoare, aproximativ 5 minute. Este important sa nu se amestece altfel zaharul se va cristaliza.
Se ia de pe foc, se amesteca cu alunele, apoi se rastoarna intr-o tava intinsa unsa cu ulei, nonaderenta. Se niveleaza si se lasa la racit.

Cand caramelul este rece si casant se sparge in bucati. Apoi cu capatul unui sucitor se zdrobeste bine pana cand se obtin firmituri mari.

Se tapeteaza o forma de cozonac cu o fasie de hartie de copt.
Intr-un bol se face un piure de banane cu jumatate din sucul de lamaie si se lasa deoparte.

Se asaza frisca lichida intr-un bol si se bate pana cand se tine putin. In alt bol se bat cu mixerul albusurile cu restul de suc de lamaie, pana cand se intaresc. Se adauga zaharul incet pana cand se obtine o compozitie ca de bezea, tare si lucioasa.

Se incorporeaza cu grija frisca in albusuri, apoi se adauga piureul de banane si cea mai mare parte din caramelul maruntit, pastrand 4 linguri pentru servit. Se asaza compozitia in forma de cozonac, se niveleaza la suprafata si se lasa la congelator peste noapte.

Pentru servit, se scoate parfait-ul din congelator cu 10 minute inainte de servire si se lasa in frigider.
Intre timp se taie bananele oblic, se asaza bananele pe o tava si se presara zahar din abundenta. Apoi se incinge bine o tigaie si se adauga bananele pana se caramelizeaza.




Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com