contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parjitura De Biscuiti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta este reteta de salam de biscuiti doar ca am facut-o sub forma de prajitura si am numit-o prajitura de biscuiti.
Ingrediente pentru 12 portii
  • 500 gr biscuiti
  • 150 gr unt
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • esenta de rom
  • o foaie de napolitana
  • 3 linguri cacao

Se pune zaharul cu apa si laptele pe foc si se fierb pana se topeste tot zaharul. Se adauga untul si si se amesteca pana se topeste si acesta. Se ia de pe foc, se adauga cacaoa si se se amesteca pana se omogeanizeaza totul.

Biscuitii se zdrobesc astfel incat sa ramana bucati nici prea mari nici prea mici. Eu ii pun intr-un prosop curat si ii zdrobesc cu ciocanul de snitele.

Se pun intr-un bol destul de mare si se toarna treptat siropul peste biscuiti . In functie de biscuitii folositi se pune mai mult sau mai putin sirop. Eu am folosit biscuti ce se inmoaie repede si nu am avut nevoie de tot siropul de aceea recomand sa puneti treptat si sa amestecati pana se leaga totul .

Se taie foaia de napolitana in doua de-a latul , e pune o foaie jos, se pun biscuitii se apasa bine apoi se pune cealalta foaie de napolitana. Se apara bine si se glazureaza.
Glazura
100 gr ciocolata
30 gr unt
1 lingurita ulei
Se topesc toate pe foc dar atentie sa nu fiarba. Recomandat a se lua de pe foc inainte de a se topi toata ciocolata si sa se amestece asa pana se topeste aceasta .
Se toarna glazura peste prajitura si se lasa la rece.
Se toaie doar dupa cateva ore dupa ce a stat la rece.


Articol recomandat de al3xandra-miches.blogspot.com