contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parjoale Moldovenesti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 500 gr carne de vita+porc
- 150 gr paine alba
- 2 oua
-1 morcov
- 50 gr ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1/2 leg patrunjel
- 1/2 leg marar
- sare, piper
- ulei ptr prajit
- 50 gr faina
Mod de preparare:
Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata maruntite fin si calite putin, se mai adauga paine inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, piper, sare, si ouale. Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forme alungite (forma frunzei de visin). Acestea se trec apoi prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc. Cand se scot din tigaie se aseaza in prima faza pe servetele de hartie ptr. a scapa de surplus-ul de ulei.
Parjoalele se pot servi ca aperitiv sau la diferite garnituri.
Nota:
Daca vreti ca ce ati gatit sa aiba succes maxim nu uitati muraturile de pe masa...
Aceasta reteta se pare ca face parte din categoria retetelor traditionale romanesti.

Articol recomandat de hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Author:FdX