contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parmezan Ii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Heavenly! 

Acest tip de parmezan se prepara intr-un restaurant raw vegan faimos din SUA, unde preparatele arata incredibil de … “gatite” si extrem de apetisant. Pentru a va convinge de acest lucru, admirati aceste poze.

Parmezan din seminte de pin (rezulta aproximativ 3 cani)

- 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece, apoi scurse

- 1/2 cana apa plata

- 1/4 cana zeama de lamaie

- 2 lg fulgi de drojdie (pot fi cumparati de aici)

- 1/2 l-ta sare

Mixati intr-un blender toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena.

Decupati cateva foi de copt dupa marimea tavilor aparatului de deshidratat.  Turnati compozitie si nivelati-o cu o spatula in strat foarte subtire.

Deshidratati timp de mai multe ore pana cand parmesanul prinde consistenta si devine crocant.

Pastrati in cutii bine inchise, in frigider, timp de o saptamana.

* Eu am servit cu salata de: spanac, rucola, morcovi, salata verde, rosii si avocado. Am asezonat totul cu ulei de masline, sare si otet balsamic. Mega bun!

* Poate fi folosit in orice tip de salata ori ca inlocuitor de parmezan pe paste.


Articol recomandat de http://retete-vegane.blogspot.com/2009/11/parmez-ii.html