contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Cu Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



pt aluat: se poate folosi orice aluat de cozonac 
500g faina
40g drojdie
30g zahar 
50ml ulei
4 galbenusuri
300ml lapte caldut
1/2 lingurita sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie

Se freaca drojdia cu zaharul, apoi punem pe rand galbenusul, uleiul, coaja de lamaie,sarea, laptele si la urma faina bine cernuta.Se framanta bine aluatul...am folosit MP.
Se lasa la crescut apoi se scoate aluatul din cuva, se opreste cam 1/3 din el pt facut marginile si pt crucea.
Ungem bine cu unt tava in care urmeaza sa coacem Pasca si o presaram cu faina.
Intindem o foaie de 1 cm grosime pe fundul tavii si de jur imprejur punem marginile impletite sau rasucite.Lasam sa creasca 30 minute apoi punem umplutura de branza.







 pt umplutura:
500g branza dulce
3 oua
100ml smatana
200g zahar
4 linguri faina
4 linguri gris
100g stafide
2 pliculete zahar vanilat
coaja rasa sau zeama de la o lamaie

 pt uns 
1 galbenus de ou 
2 linguri lapte


Stafidele le punem la inmuiat in putina apa calduta
Frecam branza cu smantana, galbenusurile si zahar, adaugam faina, grisul, vanilia si lamaia.
Albusurile ramase se bat spuma si se amesteca usor cu compozitia de branza, se adauga si stafidele.
Umplem pasca cu compozitia obtinuta si o mai lasam putin sa creasca ...cam 10 minute, apoi o ungem bine cu galbenus de ou si lapte si o punem la cuptor.
Pt a ramane coaja moale cand o scoatem din cuptor o acoperim cu un prosop curat inmuiat in apa rece si stors.





Articol recomandat de dianacakes.blogspot.com