contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Cu Branza Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




by Alice albinutza

     Va povesteam de Pasca cu branza dulce si aluatul cel mai pufos mesterit in chip strasnic si cu ciocolata, in editie limitata, doar azi pe masa and forever on the blogg. Deci, marturisesc: m-am ferit cat am fost mai tinerica de pasca cu ciocolata. N-as putea sa spun de ce :), probabil ale tineretii valuri sau probabil ca nu stiam a aprecia valoarea unui fel de chocolate-cheesecake romanesc :) Anul asta am zis: hait! e musai imperios necesar s-o coc si eu. 
    Asadar iata noua mea creatiune. Va prezint: Pasca cu ciocolata si branza, ceva extrem, dar extrem de bun. Nu m-am putut abtine sa nu rad vreo trei triunghiuri neguroase in miez de noapte. Sigur ma va bantui, precum m-a batuit si ciocolatosul ala umed.


   Asadar ingrediente:
pentru aluat si umplutura:
* Povestea ingredientelor e simpla si n-o s-o mai repet aici. Gasiti totul detaliat la Pasca cu branza dulce si cel mai pufos blat ever.
* Din aluat folositi cam jumatate, avand in vedere ca nu mai facem crucea de pe mijloc, air inelul de jur imprejut ca fi mai mic. 
* Forma de tarta de 26 cm, unsa cu unt.
la ingredientele pentru umplutura adaugati
  • 150 gr ciocolata
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita mare de amidon alimentar


   Ciocolata, rupta bucati, o puneti pe foc, impreuna cu laptele. Cand s-a topit, adaugati amidonul si amestecati pana se ingroasa. Lasti putintel la racit dupa care incorporati treptat, in fir subtire si amestecad constant, in umplutura de branza.
    Din aluat luati o bucata si tapetati cu el fundul tavii. O alta bucatica de aluat faceti un snur de jur imprejurul tavii. Turnati compozitia, nivelati si dati la cuptor pana se coace. Cuptorul, incalzit inainte, la 175 grade.      Coaceti cam 45-50 minute sau pana este coapta si ciocolata inchegata. 
    Scoateti si lasati la racit. Taiati triunghiuri si consumati alaturi de o ciocolata calda :) 
    Pofta mare!