contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Fara Aluat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:

1 kg branza de vaci
5 oua – separam galbenusurile de albusuri
300 g zahar
2 plicuri budinca de vanilie
1 plic praf de copt – stins cu 1 lingura suc lamaie
coaja rasa de la 1 portocala
100 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat (cu seminte din pastaia de vanilie)
100 g stafide
3 linguri lapte
1 lingurita rom
50 g unt topit

PREPARARE:

Punem stafidele la inmuiat in 3 linguri de lapte si rom.
Amestecam branza de vaci (pusa la scurs intr-o sita, cu 2 ore inainte sa pregatim pasca) cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si untul topit.

Adaugam coaja rasa de portocale, praful de budinca de vanilie si frisca lichida.

Punem stafidele si amestecam, pana se omogenizeaza. Mixam albusurile spuma tare, ca pentru bezele cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de branza, amestecand usor.

Turnam aluatul intr-un vas cu pereti detasabili, pe care l-am tapetat cu ulei si faina.
Coacem pasca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 75-80 minute. Eu am acoperit-o dupa 35 minute, pentru a nu se arde la suprafata.

Nu-mi ramane decat sa va doresc spor la gatit!

Avand in vedere ca am folosit frisca lichida, voi participa si cu aceasta reteta la provocarea lunii martie de pe blogul Cristinei.

Share on FacebookShare on Facebook