contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pascute Cu Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






Se apropie Pastele ortodox si pregatim retete specifice.
M-am gandit la aceste pascute de indata ce-am primit branza dulce de la sat, de la ai mei. Si cum nu am facut niciodata Pascute, mi-am zis ca acum e momentul potrivit.
Aluatul e ca de cozonac, l-am folosit de multe ori la cateva retete tot cu branza dulce, culmea!
Reteta e aproximativ identica cu cea de la Trandafirasi cu branza dulce si Trigoane cu branza dulce , doar ca sub o alta forma.
Sarbatori Pascale fericite va doresc!

Portii:8-10 buc.
Ingrediente:
500g de făină,
30g drojdie,
25g zahăr,
 3ouă(2 pentru aluat,1 pentru uns)
150-200 ml lapte,
100g margarina/unt,
1 lingură coaja de lămâie Kotanyi,
1 lingura coaja de portocala.
Pentru umplutura:
500g brânză proaspătă de vaci,
50g fructe confiate(ananas, papaya,pepene galben),
1 lingurita rasa coaja de lamaie Kotanyi,
2 oua,
200g zahar,
sare.
Mod de preparare :
Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul...eu am lasat o ora.
Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie Kotanyi si portocala.
Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente şi se framanta bine, adaugand laptele si 50g unt topit, lichid, pana se desprinde aluatul de pe mana.
Lasi la crescut intr-un vas pe care l-ai uns cu 25g unt lichid, la loc caldut, acoperi bine, spui un "Doamne-ajuta!" si poti sa faci o cruce din aluat- chiar ajuta ;-)
Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul si fructele confiate taiate marunt.

Pregatim tavile pe care le ungem cu cele 25g de unt  ramas.
Dupa ce aluatul a crescut, se împarte in 8 bucati egale.Sau in 8 bile pe care le trageti de mot si mai luati putin din aluat, o bila mica-mica, din care vom face crucea.

Cu capacul de la un termos-altceva nu am gasit :P- am apasat bilele

iar in adancitura formata am pus branza.
Peste branza, din biluta mica pe care o impartim in doua, facem doua snururi pe care le suprapunem, rezultand o cruce.
Se asează pascutele in tavi, se mai lasa putin la crescut(15min), timp in care se ung cu ou batut pe marginea aluatului si pe cruce.

Au fost destul de mari, de-abia mi-au incaput patru pascute in tava Delimano...
Se coc la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.

Se mananca simple sau pudrate cu zahar.

Nu le-am mai pudrat cu zahar...

Au fost tare bune, s-au terminat repede, in ciuda faptului ca au fost foarte mari si te saturai rapid cu una ;-)
Sarbatori Pascale fericite va doresc si sa faceti pascute mai mici decat ale mele ;-)