contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta Alla Norma

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cine este Norma? Habar nu are nici Jamie Oliver, dar este convins că aceasta e o fată bună! Jamie ne spune că pastele în stil Norma sunt niște paste siciliene clasice, consumate de toată lumea de pe insulă. 
Nici eu  nu am fost foarte curioasă să știu cine este această fată, dar am preluat rețeta lui Jamie și am fost la fel de încântată ca toată lumea din Sicilia.


Iată ce am folosit:
- 2 vinete 
- 4 căței de usturoi, curățați și tăiați felii subțiri
- 1 ardei iute roșu uscat, fărâmițat
- 1 linguriță oțet aromat cu ierburi
- 1 lingură oregano uscat
- 2 crenguțe busuioc proaspăt sau uscat
- 800 g roșii tocate ( 2 conserve a 400 g fiecare)
- 400 g spaghete 
- 150 g ricotta sărată sau parmezan
- 50 - 70 ml ulei de măsline

Vinetele spălate și șterse se taie, pe lungime, în fâșii groase cât degetul. Se încinge o tigaie mare, antiaderentă, și se toarnă în ea puțin ulei. Se prăjesc vinetele, în 2 - 3 tranșe,  pe toate părțile, adăugând ulei dacă e nevoie (dar cu măsură să nu devină prea uleioase).Pe măsură ce sunt coapte se scot din tigaie și se presară peste ele oregano. 


După ce  toate vinetele sunt coapte, se pun din nou în tigaie, se adaugă puțin ulei, usturoiul, ardeiul iute și tulpinile de busuioc tocate. Se micșorează flacăra aragazului, se amestecă, apoi se adaugă oțetul aromat și roșiile din conservă. Se fierbe totul, la foc mic, 10 - 15 minute, apoi se potrivește de sare și piper. La sfârșit se adaugă frunzele de busuioc. 


Spaghetele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt fierte se scurg într/o strecurătoare, păstrând puțin din apa în care au fiert, apoi se pun din nou în oala în care au fiert.
Se adaugă sosul Norma și o parte din apa păstrată. Oala se pune din nou pe foc, se amestecă, și se gustă, potrivind de sare și piper. 


Spaghetele se repartizează în farfurii, răsucind fiecare porție într-un polonic. Peste fiecare porție se presară brânză ricotta, frunze de busuioc și ulei de măsline.
Poftă bună!