Pasta Carbonara
Sursa pasta carbonara
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
simple dar foarte gustoase. in italia in 90% din cazuri vei primi spaghete si rar fetucine sau rigatoni, insa mie imi plac cu fetucine cu ou (barilla).
se fac cam asa:
- pastele le pui in apa fiarta sarata cat scrie pe cutie.
- calesti in putin unt pancetta/kaizer/bacon traiata feliute mici. cu pancetta iese cel mai bine.
- dupa 4-5 minute pune 2 catei de usturoi striviti si mai lasa 2 minute dupa care pune pastele bine scurse de apa si amesteca-le bine in tigaie.
- cand sunt gata stinge focul si pune in tigaie 3 galbenusuri de ou batute bine cu 150 de grame de smanatana de gatit.
serveste-le cu parmezan proaspat ras pe deasupra si un pahar de vin alb sec sau un frizzante.