contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastă De Conopidă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Conopida este una dintre legumele mele preferate. Îmi place în toate felurile: fiartă, pane, în supă sau cu maioneză. Și pentru că e primăvară și legumele încep să aibă prețuri bune, am zis să fac o pastă de conopidă cu maioneză. Părerea mea este că tot secretul acestei rețete stă în echilibrul dintre cantitatea de usturoi și cea de zeamă de lămâie. Nu trebuie pus prea mult usturoi, pentru că acoperă gustul conopidei, în schimb trebuie zeamă de lămâie din belșug, ca să atenueze gustul de ulei din maioneză. Din cantitățile de mai jos mi-a ieșit o cantitate suficientă pentru 6 persoane. Iată ce am folosit:
1 kg de conopidă
1 gălbenuș de ou
100 ml ulei
1 lingură de muștar
100 ml smântănă
1-2 căței de usturoi sau 50 g praz
sare
Am tăiat buchețelele de conopidă, le-am curațat de frunzulițe, le-am dat sub un jet de apă și le-am pus la fiert în apă cu sare.

Am lăsat conopida la fiert doar 15 minute, pentru că am vrut să se simtă puțin textura ei. Când a fost gata, am scos-o într-o strecurătoare, să se scurgă bine de apă și să se răcească.

Am făcut o maioneză dintr-un gălbenuș de ou, 100 ml ulei și o lingură de muștar, iar când a fost gata, am pus smântâna, zeama de lămâie și puțină sare.

Peste maioneză am pus usturoiul mărunțit cu presa și conopida fiartă pe care am zdrobit-o cu blenderul cu picior. Apoi am potrivit gustul de sare și acru și cam asta a fost tot.

Merge foarte bine cu orice fel de pâine proaspătă și roșii de grădină sau ardei gras.

Dacă puneți praz în loc de usturoi, trebuie să fie fraged și trebuie să-l tocați mărunt, ca ceapa. Totuși, nu va avea aceeași savoare ca atunci când folosiți usturoi. :)