contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta De Dovlecei

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Imi plac mult dovleceii  si pana acum i-am pregatit in fel si chip…..Sub forma de pasta inca nu incercasem!  Am gasit la Jamie Oliver reteta de ” pasta de dovlecei”   asa ca am pus-o imediat in aplicare!

INGREDIENTE:

  • 2 dovlecei mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu,uscat
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
  • 2-3 frunze de menta
  • ulei de masline

Sfatul lui Jamie:
“Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi.”

PREPARARE:

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri
ulei si caliti usturoiul tocat marunt
si ardeiul iute tocat foarte fin,
timp de 1 minut.
Adaugati dovleceii curatati de coaja
si tocati in cuburi mici. Amestecati bine.
Dati focul mai mic si acoperiti tigaia
cu un capac. Amestecati la fiecare  
5 minute timp de 20-25 minute,
asigurandu-va ca dovleceii nu se
prind de tigaie.
Gatind cu capacul pus aveti certitudinea
ca in tigaie ramane suficient lichid.

Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine,opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama  de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.
Daca vreti o pasta mai fina o puteti pasa cu blenderul.

Sfatul lui Jamie:
“Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de  paine prajita
sau amestecata cu paste.”

Jamie, multumim de reteta ! Chiar este fantastica!  :)



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com