contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta De Rosii - Homemade

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Si cu asta, promit solemn, inchei capitolul "Pregatiri de Iarna" (asta doar daca nu ma hotarasc sa trantesc si-un mustar de casa, c-am vazut o reteta ieri si tare bine mai suna!)
Anyway, cu inca o investitia majora de 4 ron, mi-am facut un stoc frumusel de pasta de rosii de casa, buna a naibii, pe care de abia astept s-o folosesc la paste/pizza/tocanite si alte minuni.

Treaba s-a intamplat in felul urmator:

Am taiat cubulete 4 kg de rosii, fara sa le decojesc sau sa le mai scot samburii.
Am ales cea mai mare oala din dotare (5L) si am incins in ea 4 linguri de ulei de masline + 5 catei de usturoi zdrobiti, si dupa vreo 2-3 minute am adaugat rosiile tocate, o 1/2 legatura de busuioc proaspat si una de oregano (daca nu gasiti proaspat - desi mai e prin piata - merge si cu ierburi uscate). Am mai pus si sare si piper proaspat macinat, un varf de cutit de fulgi de ardei iute, 2 linguri de zahar brun si 2 linguri de otet balsamic.
Mai departe pur si simplu le-am dat uitarii pentru vreo 3 ore, cat timp rosiile au bolborosit la foc mic (dar nu le-am parasit complet, ci m-am mai intors din jumate in jumate de ora, ca sa le mangai putin cu lingura si sa le ametesc prin oala).
Dupa 3 ore, cand sosul scazuse la jumatate, am gustat si m-am minunat - toata aroma rosiilor s-a concentrat incredibil de mult si a rezultat un sos dulce si atat de delicios ca a trebuit sa-l alung pe Alex din bucatarie cu lingura (el declarand ca vrea sa-l manance pe tot direct din oala! :p)
Dupa ce s-a racit am pasat toata afacerea in robot si am stat sa ma gandesc ce sa fac cu el mai departe.
Uite la ce concluzii am ajuns:
- jumatate am pus-o in borcane si le-am bagat la frigider:

- alta jumatate am turnat-o in tavite de gheta si le-am inghetat => cuburi de pasta de rosii pe care le-am bagat intr-o punga de plastic la congelator, unde ma vor astepta radbatoare pana cand le gasesc un rost pe lume :)

Faceti repede, ca e la super-oferta! Nici la Altex nu era mai ieftin :p