contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cacio E Pepe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta in sine nu este un secret pentru nimeni, insa prietena mea Silvia mi-a impartasit cateva secrete pentru o cat mai apropiata varianta de original asa ca imi permit sa va zic si voua.

Daca le stiati, treceti mai departe, daca nu, cititi. Ingredientele sunt: paste fainoase, pecorino, ulei de masline, piper.

Care sunt ponturile (valabile si la alte retete, unele):

- ingredientele sa fie de cea mai buna calitate (eu uleiul l-am luat din Grecia si Pecorino din Brasov, de la standul torinez, foarte bun);

- pastele trebuie sa fie fara ou, adica din faina de grau dur si apa (explicatia ar fi ca pastele cu ou absorb mai mult sos ceea ce in cazul de fata … nu au de unde, ciuciu sos, eu am folosit paste traforate in bronz Trafilata in Bronzo pentru ca imi plac, agata bine ingredientele si nu se rasfierb);

- ordinea in care se pun ingredientele peste paste este: ulei, pecodino, piper;

- se foloseste numai piper proaspat macinat (eu oricum numai din ala folosesc la orice).

Sigur ca se poate adapta orice din ce am scris mai sus, dar ar fi pacat.

Asadar cat au fiert pastele, astea traforate fierb mai greu, am ras pecorino. Apoi am urmat cele descrise mai sus.

Mulshumim Silvi de explicatii, au fost foarte bune, stiu ca unii o sa spuna ca asta nu e reteta, ca prea e simpla, ei si ce daca, eu spun ca este si inca foarte buna.

Inainte de incheiere am deja un mare pitic pe aia de la Vodafone, am mai zis, cred ca ori au ei o politica de tzepe ori ii angajeaza pe toti de la scoala ajutatoare, crd ca am mai zis cu schimbarea de nume cand ei imi cautau o sora imaginara, ca nu stie stanga ce face dreapta, ca imi ofereau abonament de internet desi abia achizitionasem si desi nu imi sta in fire sa ma iau de angajati, m-am rastit la operatoare: NU INTELEGETI CA AM DEJA? ABIA MI L_ATI VANDUT! Ea o tinea danga langa ca poate mai vreau unu sa il dau familiei.

Azi maximul de nesimtire, se duce omu’ sa anuleze un abonament nefolosit de ani si ani, il plateam degeaba si sa isi scoata netul de pe telefonul mobil pentru ca avand NetBook nu ne mai trebuie. Si sa plateasca facturile. Mai cand a fost de plata, banii i-au luat, cand a fost de inchis abonament si scos netul pe care nu il folosim, ups, nu s-a blocat sistemul, nu mai merge, incercati la steluta doi doi doi. Care stim cu toti cum functioneaza, nu raspunde nimeni si daca raspunde nu dai de nici un operatori si daca dai (deja e bafta maxima, trebuie sa calci in rahat ca sa ajungi pana acolo) oricum incurca borcanele.

In afara de banci cei mai mari tepari si nesimtiti sunt astia de le Vodafone. Oare altii or fi altfel? Oare OPC se poate lua de ei? Oare nu merita sa emigram cu totii? Oare?

rororo



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com