contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cremoase, Papornite Fericite Si Papagali Zglobii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Imi propusesem sa iau la rand toate pastele din camara, sa le dau in cap cu ce resturi oi gasi prin frigider dar nu am reusit re rezolv decat doua modele. Pipele tricolore, adica.

Slide1

Pe care le-am amestecat cu branza de capra si de oaie si nitica smantana, manca-le-ar mama.

Slide2

Si Trofie Liguri, pastele astea, Genoveze (sau de pe acolo) nu stiu de ce, mereu le vad cu un sos cremos si ceva verde alaturi, nu imi dau seama de unde senzatia, asa ca le facui simplu de tot, cu ricotta si broccoli.

Slide3

Apropos de ricotta pe care am luat-o la jumatate de pret, ca am avut bulan, sa vedeti ce am mai gasit misto de tot (ihaa, centura neagra la cumparaturi e a mea).

Slide4

Deci cum ziceam, superbulan, Prosciutto di Parma DOP si o sunca geniala, gen praga, nemteasca, jap, 50% reducere. Fara reducere, dar interesant, icrele de care v-am tot zis, varianta cu ceapa, salutam pe cei de la Mega pentru asta si un produs extrem de ieftin, cel mai ieftin de pe piata. Rosii tocate cu doar un leu cutia.

In alta dezordine de lipsa totala de idei, am pozat papagalii pe geam, se tropaie de la 6 dimineata, se distreaza gagiii, io nu, ca imi era somn, da-le-as goarna.

Slide5

Slide6

Apropos de retetele de paste, ma gandesc din ce in ce mai des daca dupa cartofii prajiti cu oua si branza si carnati nu cumva sunt in top 3 indiferent ce adaos ar avea. Ma rog, exceptandpastele facute la inspiratia bucatarului de la Xanadu care a reusit, folosind ingrediente exceptionale, de calitate, sa le umbreasca. Acum pe bune, pastele sunt salvatoare de ingrediente ieftine si putine, de ce palaria mea ai pune in ele amestec de o droaie de condimente, muschiulet de vita, rosii uscate si am uitat ce ‘mniezio mai era in amalgamul ala? Nu ca nu imi plac maglavaisurile, iubesc bucataria indiana, dar la asta vag mediteraneana care se practica la multe carciumi, nu prea merge sa pui asa, la gramada, din toate, fie ele si bune, mai lipsea sa arunce si niste capere, prosciutto, pancetta, pecorino, panna si ce mai e cu p si duble consoane ca sa sune fain la urechile mancatorului, acum eu inteleg, mult, bun, dar mai trebuie sa aiba si o legatura ingredientele intre ele. Mie, de exemplu, ricotta (daca tot o gasii la reduceri, na) cu chestii verzi, mi se pare misto, chiar daca mi-a fost lene sa curat un catel de usturoi ca sa fie un minim de trei ingrediente. Na ca acum imi e foame, eu ma duc sa iau carnati!

rororo