contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Broccoli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vegan broccoli and pasta dish 

Tocmai ce ma intrebam pe Facebook daca sarbatorile sunt doar despre mancare. Oriunde te uiti auzi si vezi numai subiecte legate de mancare: stirile, revistele, blogurile, retelele de socializare aduc in prim plan meniurile bogate de sarbatori. E gresit sa credem ca mancarea este un aspect neglijabil insa atunci cand devine un lait motiv al acestei perioade si mai cu seama atunci cand mesele mai ca se rup sub abundenta feluritelor preparate iar stomacul geme de suprasaturare, nu ne mai putem preface ca e o exagerare.

Nu am pregatit absolut nimic special de sarbatori. Niciun meniu, nicio prajitura, nimic special. Doar mancarea noastra obisnuita: simpla si sanatoasa. Astazi am gatit niste paste cu broccoli dupa o reteta de-a unei matusi. Sunt absolut delicioase, sanatoase si simplu de preparat. Daca va incadrati si voi in grupul celor pentru care linistea sufleteasca si sanatatea trupeasca e mai importanta in aceasta perioada, reteta e pentru voi.

Paste cu broccoli (2-3portii)

  • 200 g paste fainoase (eu am folosit de porumb insa merge orice fel)
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2 morcovi potriviti razuiti fin
  • 1 inflorescenta mica de broccoli
  • 2 lg ulei de masline
  • 1/4 cana apa plata
  • sare
  • condiment Sonnentor Sarutul Soarelui sau vegeta bio
  1. Pastele fainoase se fierb conform indicatiilor de pe pachet si apoi se scurg.
  2. Intr-un wok se pune ceapa si morcovul, care se calesc in apa si ulei pana cand sunt moi.
  3. Se adauga inflorescentele de broccoli, se amesteca si se pune capac pentru a se inabusi. Daca apa a scazut prea mult, mai adaugati putina. Se inabuse timp de 2-3 minute, nu mai mult, pentru ca broccoli sa ramana usor crocant.
  4. Se condimenteaza si se adauga pastele, se amesteca bine. Se mai mentine putin pe foc pentru ca pastele sa se incalzeasca. Se servesc calde.

Loving this wonderful veggie

Anais e fan broccoli, asa ca am lasat-o sa se bucure de el asa cum ii place in ultima vreme sa o faca: sa pape cu manutele ei.

I <3 broccoli!