contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Chiftele (a La Jamie Oliver)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Recent l-am urmarit la televizor pe celebrul bucatar, Jamie Oliver, care incerca sa reformeze un oras intreg invatand un grup de oameni retete gatite in casa. Fiecare trebuia sa invete pe alte doua persoane reteta aceasta si astfel oamenii din acel orasel sa inceapa sa manance mancare sanatoasa si nu fast food. Am fost ingrozita de declaratia unei mame care sustinea ca isi hranise fiica doar cu chipsuri si ciocolata. Chiftelutele pe care le propune el sunt delicioase si merg de minune cu paste si sos de rosii.

 Ingrediente 4-6 portii: 
•  4 frunze de rozmarin
• 12 biscuiti sarati (gen TUC)
• 2 lingurite de mustar
• 500g carne tocata de vita/ porc sau amestec
• 1 lingurita de oregano uscat
• 1 ou
• sare si piper
• ulei de masline
• 1 ceapa medie
• 2 catei de usturoi
• ½ de ardei iute sau praf de chilli
• 2 x 400g conserve de rosii maruntite

• 2 lingurite de otet balsamic
• 400g de paste (spaghete sau pene)


Chiftelutele: Se taie coditele frunz\ulitelor de rozmarin si se toaca marunt. Se sfarama biscuitii intr-un vas de mixer, se adauga mustarul, carnea tocata, rozmarinul tocat si oregano. Se adauga oul, sare, piper si se amesteca totul bine. Se divide compozitia in 4 mingii. Cu mainile umede, se separa fiecare minge in alte 6 mingiute, rezultand 24 de bucati. Se trec printr-un bol cu ulei de masline, astfel incat sa fie total unse. Se pun pe o farfurie, sea acopera si se tin la frigider o ora sau pana cand este nevoie sa incepem pregatirea lor. 
Sosul: Alegem cateva frunze de busuioc proaspat, curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Taiem marunt ardeiul. Punem la fiert un litru de apa cu sare, incazim o tigaie in care adaugam 2 linguri de ulei. Calim ceapa in tigaie aprox 5-7 minute pana cand se inmoaie, adaugam usturoiul si ardeiul, rosiile si otetul balsamic. Readucem pe foc si asezonam dupa gustul fiecaruia.
Intre timp, in alta tigaie adaugam doua linguri de ulei si chiftelutele. Le prajim uniform timp de 8-10 minute pana cand devin rumene. Verificam daca sunt gata rupand una din ele. 
Adaugam chiftelutele in sos sau il servim separat.
Pastele le pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj.


Pentru micile bucatarese aici gasiti un joc de gatit Paste cu chiftele :-)