contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am mancat pastele aste astea prima data acum 6 ani  in Italia, facute de cumnatul meu.Un deliciu mai ales ca era prima data cand mancam altfel decat cum stiam eu de la mama de acasa, placinta cu dovleac si dovleac copt.
Cu timpul am inceput sa folosesc dovleacul si in supe sau alte combinatii si pot spune ca ne place foarte mult.
Acum ceva timp vazusesm la Any pastele si mi-am adus aminte de ele si cum aveam dovlec ramas de la supa am zis sa folosesc si pentru paste.
Cantitatile ne putem juca cu ele, nu-i nimic batut in cuie, plus ca eu la paste nu lucrez niciodata cu cantitatile, inafara de pastele lungi unde ma ghidez dupa cat cuprind cu degetele, pastele scurte le "cantaresc" din ochi folosindu-ma de o farfurie.
Cu toate acestea am sa incerc sa pun niste cantitati aproximative care sunt pentru 2 portii.
130-150 gr tortiglioni
50 gr bacon
100-150 gr dovleac
1 esalota
1/2 lingura ulei masline(sau unt)
sare
piper
apa
Puteti folosii ce paste doriti, eu am vrut sa diversific si am folosit tortiglioni.
Esalota m taiat-o inele si am pus-o la dunsuit in ulei, dar puteti folosii si unt daca doriti.
Cand ceapa s-a inmuiat se adauga bacon-ul si se lasa la rumenit.
Dupa ce bacon-ul s-a rumenit, adaugam si dovleacul curatat si taiat cubulete(voi taiati-l mai micut nu ca din topor ca mine,dar asa imi ramasese de la supa).
Se adauga putina apa cat a ajute la inmuierea dovleacului, sau puteti adauga chiar vin. In timpul cat pregatim dovleacul pastele fierb, dar aveti grija sa nu fie pastele gata inainte de a se face dovleacul. Cand pastele s-au fiert se scurg de apa se adauga in tigaie peste dovleac, se amesteca si se servesc imediat.
o super mega portie.eu am presarat si putin chili pe deasupra;)
Bune rau de tot
Pofta buna!