contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Midii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Timp de preparare : 30 minute

Cantitate : 2 portii

Ingrediente

  • 150 gr paste pipe rigate
  • 2 linguri ulei de masline cu ardei iute si usturoi
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 125 ml vermouth
  • 250 gr smantana
  • 200 gr midii curatate si congelate, decongelate
  • sare de mare si piper negru macinat
  • 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
  • cateva frunzulite de tarhon

 

Preparare

  1. Fierbe pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj apoi scurge-le , amesteca-le cu 1 lingura ulei de masline cu ardei iute si usturoi si pune-le deoparte.
  2. Incinge uleiul ramas intr-o tigaie si caleste ceapa pana cand incepe sa se inmoaie, aprox.5 minute, adaugand si 25 ml vermouth.Adauga usturoiul si caleste-l 1 minut.Toarna 100 ml vermouth ramas si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul s-a redus putin.Adauga smantana si lasa sa dea intr-un clocot apoi adauga midiile si fierbe-le 5-8 minute.
  3. Asezoneaza totul cu sare si piper negru, dupa gust si adauga ierburile.Amesteca si ia tigaia de pe foc.Toarna compozitia cu midii la paste si amesteca bine apoi serveste.

 






Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com