contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Pui, Sos De Soia Si Susan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cand am vazut reteta in Secretele bucatariei, mi s-a parut ca suna destul de bine, avea alaturata si o poza tare apetisanta. In plus, prepararea sa dureaza foarte putin (30 de minute) si este foarte simpla. Asa ca am purces la treaba.

DSCF7787

Ingrediente:

- 4 fileuri de piept de pui (cam 150 grame). Eu una prefer pulpele – tot circa 150 grame de carne dezosata per portie.
- 250 grame paste (eu am folosit clasicele spaghetti) sau taitei chinezesti
- 4 morcovi. S-a intamplat ca eu nu aveam in casa, asa ca am optat pentru niscaiva gogosar curatat si feliat foarte marunt.
- 2 linguri ulei
- 2 linguri sos de soia
- 4 linguri miere fluida, 2 – 3 linguri suc de lamaie. Erau si acestea in reteta originara dar eu am preferat sa nu le folosesc, nu mi s-a parut a fi pe gustul meu.
Pun o oala cu apa pe foc . Cand incepe sa fiarba, adaug sare si pastele. Cand sunt gata, le scurgem si le amestecam cu o lingura de ulei.
In timpul asta, am dezosat carnea de pui si am taiat-o in felii lungi si destul de subtiri. Am curatat si gogosarii (doua bucati) si i-am feliat subtire.
DSCF7784
Am luat wokul si l-am pus pe foc, prajind fara ulei semintele de susan.
DSCF7782
Cand incep sa se coloreze, le luam de pe foc si le varsam intr-un bol pentru mai tarziu. In acelasi wok, turnam doua linguri de ulei. Daca nu aveti wok, nici o problema, puteti folosi cu succes orice fel de tigaie cu conditia sa fie anti-aderenta. Cand s-a incins, punem carnea pe care o calim cateva minute, mestecand in continuu.
DSCF7783
Adaugam gogosarii si calim in continuare 2 – 3 minute, mestecand constiincios. Se adauga doua linguri de sos de soia (eventual daca vreti, puneti si miere si suc de lamaie – eu n-am pus).
DSCF7785
Am adaugat si nitica apa si am lasat sa fiarba pana se evapora, mestecand cu grija din cand in cand. Adaugam pastele si mare parte din semintele de susan. Mestecam pentru omogenizarea finala a tuturor ingredientelor.
Luam de pe foc, asezam in boluri, presaram susan si verdeata tocata peste fiecare portie. Susanul ii da o savoarea deosebita.

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com