contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Roșii și Busuioc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inca o reteta pentru provocarea lunii martie "Dulce Romanie", gazduita de Cristina.
DSC03792
Ingrediente: 1 pachet de paste (spaghete in cazul meu),
2 catei de usturoi, 1 ceapa,
1 cutie de rosii decojite (in suc de rosii),
sare, piper,
frunze de busuioc.
Incing tigaia, torn putin ulei si mai apoi pun si cateii de usturoi, cu coaja cu tot; ii calesc un pic, fara sa-i rumenesc, doar cat sa imprumute uleiul aroma de usturoi, dupa care ii scot din tigaie. Calesc in uleiul usturoiat ceapa tocata marunt, pana devine translucida, dupa care adaug conserva de rosii decojite. Las sa fiarba pana se inmoaie rosiile, ba chiar le si tai in bucati mai mici, potrivesc gustul de sare si piper. Pe final adaug frunzele de busuioc (aveam cateva la congelator).
DSC03786
Fierb pastele in apa usor sarata, dupa care le scurg. Pun pastele in farfurii, iar peste ele adaug sosul.
DSC03789
Si gata.
DSC03794