contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Sos De Rosii Proaspete ~ Pasta With Garlic, Oil, Tomato And Basil

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Photobucket Mai domnos să zicem: pasta con aglio, olio, pomodoro e basilico
Ingrediente:
* 4 roşii de mărime medie, coapte bine
* câteva roşii mici
* 4 căţei de usturoi
* o mâna de busuioc proaspăt
* sare, piper, oregano uscat
* ulei
* caşcaval
* paste, la alegere
Mod de preparare:
Roşiile se spală, cele mici se taie în două sau patru, celelalte se decojesc, se îndepărtează seminţele şi se taie în bucăţi mici.
Usturoi se curăţă şi se taie feliuţe.
Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei şi se prăjeşte usturoiul la foc mic, până când sunt colorează puţin (atenţie să nu se ardă pentru ca devine amărui).
După ce s-a prăjit usturoiul se adaugă roşiile. Se condimentează cu sare, piper, puţin oregano (uscat am avut io. deşi oregano seamănă cu busuiocul, am vrut să diversific puţin aromele) şi busuiocul tocat mărunt.
Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional cu o lingură de lemn, timp de 15-20 minute sau până ajunge la consistenţa dorită.
Între timp pastele se fierb în apă cu sare. 
La servire se adaugă caşcaval ras şi frunze proaspete de busuioc. 
După gust se poate adăuga şi usturoi crud.
For english scroll down :)
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

pasta con aglio, olio, pomodoro e basilico = pasta with garlic, oil, tomato and basil 


Ingredients:
* 4 medium ripe tomatoes * a few small tomatoes * 4 cloves garlic * A handful of fresh basil * Salt, pepper, dried oregano * oil * cheese * Pasta of your choice


Preparation:Wash the tomatoescut the small ones in half or quaters, peel the other ones, remove seeds and cut into small piecesClean and cut garlic into slices. In a pan put 3-4 tablespoons oil and fry the garlic over low heat until slighly colored (careful not to burn it because it becomes bitter). After the garlic is roasted, add the tomatoes. Season with salt, pepper, oregano (I had dry oregano. although oregano is almost like basil, I wanted to diversify the flavorsand chopped basil. Allow to cook on low heat, stirring occasionally with a wooden spoonfor 15-20 minutes or until desired consistency is reached. In the meantime boil the pasta as usual in water with salt. When serving add grated cheese and fresh basil leaves. If you like it you can add some fresh garlic too.