contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastrav Cu Cimbru La Gratar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Imi era pofta de peste si singurii pe care pot sa-i "prind" la pret sunt pastravii, dorada s-a scumpit in nesimtire, crapi numai din cei giganti asa ca am revenit la pestele ardeleanului - pastravul :).

Reteta e simpla si rapida . Rapid o si scriu.

Ingrediente:

  • 2 pastravi
  • 2 crengute de cimbru sau 1 lingurita de cimbru uscat
  • sucul de la o lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, boia
  • Garnitura :
  • 500g cartofi
  • 250g ciuperci , dar noi punem mai multe ca ne plac :)

Pestele il curatam si-l spalam bine. Amestecam sucul de lamaie cu uleiul sare, piper si un varf de cutit de boia dulce . Punem cimbru in interiorul pestelui si-l ungem din belsug cu amestecul de mai sus. Il invelim in folie. La fel procedam si cu celalalt peste. Ii prajim 25 de minute pe gratar , eu l-am prajit pe grill pe aragaz dar puteti sa-l puneti direct pe gratarul de la cuptor. Desfacem folia cu grija si mai lasam 5 minute sa prinda putina crusta.

Cartofii ii curatam , daca sunt mai mari ii taiem sferturi si ii punem la prajit in putin ulei si tigaia acoperita cu capac. Cand sunt aproape gata adaugam ciupercile ( ele se fac mai repede ). Daca va mai ramane amestec de ulei si suc de lamaie ( sigur va ramane) ii ungeti la sfarsit , apoi ii condimentati cu sare.

Servim cu un pahar de vin sau doua :).

Reteta este preluata din revista Secretele bucatariei cu modificari.

 

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com