contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastrav Cu Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Demult vroiam să postez această rețetă pe blog, dar parcă de fiecare dată, mă luavalul și făceam altceva din acest delicios pește al râurilor noastre, râurilemunților Carpați, repezi și cristaline.
Darastăzi, nu am mai ratat ocazia! Nici eu, nici păstrăvul!

Ingredientepentru 2 persoane:
2păstrăvi proaspeți, eviscerați
1lămâie (zeama de la)
1ou bătut
30gde fulgi de migdale
2linguri de făină
1cană de ulei de floarea soarelui
1fir de mărar pentru aromă
2fire de mărar pentru decor
sareși piper după gust


Preparare:
Păstrăviise curăță de solzi, intestine și urechi. Se spală bine și se șterg cu prosoapede hârtie. Se stropesc cu zeamă de lămâie pe ambele părți, se asezonează cusare și piper, inclusiv în interior.
Înzeama de lămâie îi lăsăm cel puțin 15 minute pentru marinat.
Trecem peștiiprin făină, apoi prin oul bătut și în final prin fulgii de migdale. Presăm ușormigdalele pentru a se lipi de păstrăvi.
Încingem uleiulîn tigaie la circa 170-180°C. Prăjim păstrăvii până se rumenesc (aproximativ 5minute pe fiecare parte).



Scoatem peșteleprăjit pe o farfurie în care am pus un șervet de bucătărie, pentru a eliminasurplusul de ulei.
Ornăm cu felii delămâie și fire de mărar și îl servim pe platou, cu cartofi copți și salată.


Păstrăv cumigdale ... Done!

POFTĂBUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE: