contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastrav La Gratar Cu Mujdei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



In postul Craciunului sau postul Nasterii Domnului aproape in fiecare sambata si duminica e dezlegare la peste, de aceea se considera acest post drept unul usor.
Iar pestele e sanatos, usor si gustos, iar noua ne place mult.
Reteta e usoara, cred ca oricine o poate prepara ;-)
Ingrediente:
2 pastravi Ocean Fish,
piper cu lamaie rasnita Kotanyi,
sare.
Cartofi natur:
4 cartofi,
50g unt,
sare,
patrunjel proaspat.
Mujdei:
o capatana de usturoi,
un praf de sare,
1/2 ceasca apa sau zeama de carne.


Mod de preparare:
Cartofii natur:
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa dea un clocot, apoi ii lasam sa fiarba la foc mic. In aproximativ 15-20 de minute ar trebui sa fie gata. Ii scurgem, punem cubuletul de unt, sare, ii amestecam usor si tocam patrunjel proaspat pe care il presaram deasupra lor. Ii tinem la cald.
Mujdei:
Se curata usturoiul si se sfarama cu putina sare in piulita de lemn/ceramica pana se face ca o alifie. Se pune in sosiera si se toarna deasupra zeama de carne sau apa. Eu am pus apa.
Pastravi la gratar
Se decongeleaza pastravii-eu am avut o punga de la Ocean Fish cu patru bucati, gata eviscerate, dar am folosit doi la o reteta, astfel incat mi-au ramas doi pentru aceasta reteta ;-). Se sterg cu prosoape absorbante, se sareaza, se rasneste piper cu lamaie din rasnita Kotanyi si se cresteaza de 4-5 ori pe lungime.

Se unge tigaia incinsa cu ulei de masline si se aseaza pastravii.

Se intorc la 5 minute de trei ori...mai jupuiti, mai fara piele :P

Cu putin noroc pe cealalta parte au ramas intregi ;-)
Se servesc alaturi de cartofii natur presarati cu patrunjel proaspat.
Am decorat cu o ramura de salvie.
Mujdeiul se toarna peste pastrav in limite rezonabile si se aseaza alaturi pentru cine e dispus si dornic sa-si mai puna ;-)

Pofta buna si post usor!