contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastrav Pe Pat De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru un meniu usor de sarbatori, puteti alege proteine de calitate, fara multe grasimi, o carne alba,de pasare sau peste, iata la ce ne-am gandit: pastrav pe pat de legume. Pentru 4 portii aveti nevoie de: 4 pastravi curatati si gata de gatire, suc de lamaie, sare, piper macinat, 1 legatura de marar, 100 ml de otet, 1 ceapa, 400 grame praz, 400 grame morcovi si 400 grame dovlecei, 1 fir de telina, 1 catel de usturoi, 40 grame margarina dietetica, 250 ml vin alb sec, 250 ml supa de legume, scobitori si sfoara.

Pestii se spala, pielea nu se inlatura. Se stropesc pestii cu suc de lamaie, sare, piper, atat pe interior, cat si pe exterior. Mararul se spala, se pune in burta pestelui, se leaga coada cu o sfoara, care se prinde de cap, deci pestele sa formeze un cerc. Pestii legati se pun pe un platou si se dau deoparte.

Intre timp se fierbe otetul cu 100 ml apa, se toarna peste pesti aceasta zeama.

Ceapa se curata si se toaca marunt, prazul se curata si el si se toaca marunt, rondele subtiri. Se curata morcovii, se spala dovleceii, atat dovleceii, cat si morcovii se taie cubulete. Telina se desface in betigase, se spala, se toaca marunt, tijele se taie in rondele.

Usturoiul se curata si el. Se caleste ecapa in margarina, se adauga usturoiul si se mai calesc cateva minute impreuna. Se varsa si restul de legume, se mai lasa vasul pe foc 5 minute. Se varsa vin si supa, pana ce dau in clocot. Se pun pestii pe patul format din legume, se pune un capac si se baga vasul in cuptor, la foc mic, unde va sta 20 de minute.

O portie are 380 kcal. Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com