contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pate De Ficat Cu Ciuperci

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O reteta delicioasa de pate de casa ,facut din ficat de pui si ciuperci ,
aromat cu vin , busuioc si stafide.
Inspiratia am gasit-o aici
Am pus, in plus si cateva ciuperci care au dat un gust si mai bun!

INGREDIENTE:

  • 250 g ficat de pui
  • 3-4 ciuperci proaspete
  • 30 g unt
  • 50 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sau rosu
  • 50 g stafide
  • sare, vegeta, piper, boia dulce
  • busuioc verde

PREPARARE:

Fierbem stafidele in vin pana se umfla.
Oprim focul si le dam deoparte.

Intr-o tigaie, topim untul si
prajim ficatul si ciupercile.
Cand sunt aproape gata , adaugam
usturoiul pisat,smantana, busuiocul si
mai lasam pe foc 1-2 minute.

Punem totul in blender,adaugam
sare,vegeta ,piper, boia dulce,
2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele
si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.

Pasta se pune intr-un castron ,
pe fundul caruia am pus stafidele
si se da la rece.
Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider
si pana la 1 luna in congelator.

Atunci cand il aducem la masa rasturnam
castronul pe o farfurie.



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com