contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pate De Ficat De Pui Cu Rosii Uscate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi pare rau sa fac urmatoarea constatare: mincam rosii de plastic.
Am asteptat cu nerabdare sa vina vara, sperind ca pe tarabe vor aparea si rosiile autohtone, cu gust adevarat, cu aroma speciala de pamint gras si cu miezul carnos purtind caldura soarelui in el.
Din numeroase incercari pot spune ca au fost putine datile cind rosiile au avut gust, si asta pentru ca descoperisem o sursa - o gradina locala, la care mergeam ocolind piata.
Mi-am pus mereu intrebarea: cum au reusit gradinarii nostri sa piarda urma soiurilor de alta data?
Aceasta fiind situatia, m-am orientat catre alte alternative, in incercarea de a beneficia totusi de calitatile nutritive ale rosiilor, optind pentru varianta rosiilor conservate in ulei, din magazin.
Pe acestea caut sa le asociez in diverse preparate, cum ar fi  pateul de ficat de pui cu rosii uscate. un aperitiv usor picant, cremos si gustos.



Ingredientele retetei:
- 0.500 kg ficat de pui
- o ceapa mare, rosie
- 8 bucati rosii uscate conservate in ulei
- o lingura mustar Dijon
- sare, piper, dupa aprecierea proprie
- 50 grame unt
- 4 linguri ulei de masline
- o lingurita oregano uscat
Intii am pregatit ficatul, spalindu-l in citeva ape si indepartind pielitele. L-am pus la fiert pentru 20 de minute, indepartind spuma pe care a scos-o.
Intre timp, am tocat marunt ceapa, calind-o usor pina s-a inmuiat in uleiul de masline.
Am pus in vasul mixerului feliile de rosii conservate
si ficatul scurs in prealabil si putin racorit, mixind bine totul, dupa care am adaugat si ceapa calita, mustarul Dijon si un strop de sare.
Cind totul s-a transformat intr-o crema am adaugat si untul, condimentind suplimentar cu piper macinat. Optional, adaugam putin oregano uscat in compozitie. Mixam inca putin, pina obtinem un amestec omogen, fin.
Se pastreaza in borcan etans, adaugind o lingura de ulei de masline la suprafata si putin oregano.
Servit cu piine prajita este un deliciu.
Un preparat consistent, savuros, potrivit in orice moment al zilei, pentru realizarea caruia nu trebuie sa fii un mare maestru bucatar.