contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateu De Cruditati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Vegetable pate

Acest pateu este in topul preferintelor mele culinare. Mama mea il prepara de foarte multi ani in perioada de iarna, cand radacinoasele sunt mai la indemana decat alte legume carora le-a trecut vremea. Este absolut delicios: dulce-sarat-acrisor. Merge de minune ca aperitiv pe masa de sarbatori, pe felii de toast sau paine simpla.

Pateu de cruditati

  • 1 telina mica
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mica
  • 3 lg seminte prajite de floarea soarelui
  • 1 pumn miez de nuca
  • 1 mar acrisor
  • 2-3 lg maioneza de soia
  • sare
  • zeama de lamaie (optional)
  1. Legumele si marul se spala si se curata de coaja si samburi, apoi se taie bucati potrivite.
  2. Se adauga toate ingredientele in robot (cu exceptia maionezei) si se mixeaza pana se maruntesc bine. Nu vrem sa obtinem o pasta ci mai degraba o masa faramicioasa.
  3. Amestecam cu maioneza, sarea si zeama de lamaie. Dam la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi, cand aromele se patrund mai bine.

Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com