contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateu De Pastrav Afumat Cu Hrean

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
0433
Una din retetele mele preferate de gustari este pasta de peste, un deliciu. Dezavantajul este ca are unt…..mult unt, cu toata durerea a trebuit sa mai renunt la ea si am incercat sa-i gasesc un inlocuitor. Reteta asta am gasit-o in Good Food, e mai light (citeste dietetica) ca favorita de mai sus, nu e atat de buna ca prima Tristețe dar macar merge la stilul Dukan (caci o gramada din mancarurile mele au ramas dukanite dupa dieta) si e suficient de buna sa o fac des, mai ales ca m-am obisnuit acum cu ea si m-am resemnat in dorul dupa bunaciunea cu unt. Am pastrat cantitatile din reteta originara dar sa stiti ca eu una nu le respect decat asa, dupa ochi, in fapt, simtul de baza aici e gustul. Nu pun 140 gr. crema de branza, pun mai putin caci fac o cantitate mai mica – imi place cat mai proaspat, normal la cat e de simplu de facut si un file de peste, ideea e sa simt gustul de afumat si de peste, nu de branza, branza e acolo doar pentru textura. Apoi hreanul il pun in functie de cat e de iuteDezamăgire, la zeama de lamaie ma orientez cat de acrisoara e crema de branza, care crema de branza depinde de cat de acrisor e iaurtul din care a fost facut si tot asa. De fapt, sa un uit un ultim amanunt: de ceva vreme imi fac crema de branza dupa reteta Laurei Adamache pe care o puteti gasi aici (chhiar ultimele randuri jos de tot, la sfarsitul retetei ). Usor si la indemana. No, gata cu poliloghia ca dureaza mai mult sa citit tot preambulul asta decat sa incercati reteta. Asadar avem nevoie de:
140 gr. crema de branza
2 fileuri pastrav afumat
1 lingurita pasta de hrean
Coaja si zeama de o lamaie
o lingura marar tocat marunt
Amestecam crema de branza cu hreanul, coaja de lamaie si mararul. Curatam carnea de pastrav de oase, indepartam si pielea si maruntim carnea.
0044
Amestecam carnea cu branza, omogenizam, potrivim la gust - mai un piper, nitica boia poate. Putem pastra pateul asta la frigider pana la doua zile. Presaram frunze de marar, piper negru si se serveste cu paine de secara sau chifle Dukan si frunze de salata, o rosioara, un ardei….Normal ca daca ne vine putem baga ardeiul de-a dreptul in pasta.....Si asa ne tot vin idei....
Mmmmm!