contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateuri Cu Brânză Sărată și Mărar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pateurile cu brânză sărată sunt o delicatesă pe care cei mai mulți dintre noi, din comoditate sau din teamă, preferăm să o cumpărăm de la cofetărie/patiserie mai degrabă decât să o preparăm acasă. În realitate, însă, pateurile sunt foarte ușor de făcut și, în plus, nici nu sunt foarte scumpe.

Pentru 12 bucăți, aveți nevoie de un pachet de aluat foietaj, 2 ouă, 250 grame brânză de vaci, 100 grame brânză de oaie, 1/2 legătură mărar, sare, chimen (sau susan, mac etc). 
Lăsați aluatul să se dezghețe la temperatura camerei, întindeți-l și tăiați 12 dreptunghiuri.



Amestecați brânzele, 1 ou și mărarul, apoi adăugați sare dacă mai este nevoie.

Puneți câte o lingură din acest amestec pe fiecare dreptunghi de aluat. Oul rămas îl bateți ușor și ungeți cu el marginile aluatului. Împăturiți și presați bine marginile cu degetele sau cu o furculiță.

Puneți pateurile în tava tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu ou bătut și presărați deasupra chimen (sau susan sau mac, după preferințe). Dați la cuptorul încins bine în prealabil, pentru circa 10 minute, până prind o crustă aurie.