contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateuri Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Asta a fost o improvizație de moment. Nu am căutat nimic pe net sau prin vreo carte de bucate. Le-am făcut așa cum m-a tăiat pe mine capul.
Am început cu umplutura:
  • 500 gr de ciuperci champignon
  • 1 ceapă potrivită ca mărime
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • chilli

Am spălat bine ciupercile și le-am pus la scurs.
Am pus tigaia la încins.
Am curățat și am tocat ceapa. Am pus-o la călit în 2-3 linguri de ulei.
Între timp, până să sticlească ceapa, am tocat ciupercile: la robot, folosind lama de metal, aceea pentru carne. Am pus ciupercile în robot în două porții. Și am rotit câteva secunde la fiecare porție. Nu am vrut chiar praf de ciuperci :)).
Le-am pus la tigaie. Când au lăsat zeama am adăugat sare, piper, chilli. Am lăsat la foc mic, amestecând din când în când, până ce s-a evaporat tot sosul format. A durat ceva, cred că aproape o oră. Nu am avut timp să stau lângă ele să le păzesc ca să pot lăsa flacăra mai mare. S-ar fi terminat mai repede.
Când ciupercile au rămas „uscate”, am tocat peste ele cei 3 căței de usturoi, am amestecat bine și am lăsat la răcit.
Am scos din congelator pachetul de foietaj Morărița. Are 800 de grame în două foi. Le-am lăsat să se dezghețe în voia lor.
Apoi am întins o foaie (pe folia ei) și am mai presat-o puțin cu sucitorul. Am pus umplutura deasupra. Am mai întins și a doua foaie, tot pe folia ei, pe care am pus-o apoi peste umplutură.
Cu rola de pizza am tăiat pătrate.

În tavă, cu ceva spațiu între ele.
La cuptor, foc mic, cam 25 - 30 de minute.

Ale mele nu s-au umflat ca cele din comerț pentru că am pus umplutură multă. Ideea era să se simtă și ciupercile. Foarte aspectoase nu au fost, dar de bune ce să vă zic: s-au terminat primele la petrecere :).