contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Patrate Cu Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru blat:
- 200 g faina
- 380 g zahar
- 225 g unt moale
- 4 oua
- un praf de sare
- 10 ml extract de portocale
- coaja rasa de la o portocala mare
Se pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine.
Se adauga untul taiat cubulete, iar dupa ce acesta s-a integrat bine in faina
se adauga ouale intregi, continuand amestecarea la viteza foarte mare, rezultand o spuma omogena , moment in care se adauga extractul si coaja de portocala, se continua amestecarea; compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intre 30 si 40 minute. Ingrediente pentru crema de portocale: - 225 g crema Mascaprone - 50 g unt moale - 300 g zahar pudra - 10 ml suc de portocale - coaja rasa de la o portocala Se amesteca crema de branza cu untul (aveti grija ca cele doua ingrediente sa aiba aceeasi temperatura) ; se adauga treptat zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Se da la rece. Se intinde crema peste blatul rece. Se taie blatul in patrate. Mie mi-au iesit 15 patratele. Peste fiecare se pune cate o jumatate de felie de portocala. Se dau la rece pentru cateva ore. Credeti ca am rezistat sa le pun la rece; m-am servit cu o portie imediat ce le-am terminat.

Articol recomandat de http://adiscook.blogspot.com/2009/11/patrate-cu-portocale.html