Patrate De Cheesecake Cu Branza Quark Si Lemon Curd
![sweetgirlsrecipes.bl](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de sweetgirlsrecipes.bl blog sweetgirlsrecipes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
![](https://4.bp.blogspot.com/_Lf57EJEAF-M/S1YPkscJVLI/AAAAAAAAA9c/PGE6qRS2kX8/s400/DSC_2539.JPG+aj.jpg)
Stiu, am mai facut si postat un cheesecake, dar acesta e atat de usor, si ca textura si de facut incat nu m-am abtinut sa nu-l postez.
In saptamana in care am gasit reteta aceasta am facut cheesecake de doua ori, ai mea trupa de pofticiosi nu s-au saturat de acesta prajitura.
Reteta am gasit-o tot la Meeta pe blog.
![](https://2.bp.blogspot.com/_Lf57EJEAF-M/S1YPkLq95yI/AAAAAAAAA9U/8bNzxWjscpI/s400/DSC_2535.JPG+aj.jpg)
Branza Quark pe care o folosesc e Exquisa cu 0,2% grasime (alta marca nu stiu sa fie in Romania), dar se poate inlocui si cu crema de branza (gen Almette). Cantitatile sunt pentru o tava patrata de 20 cm/20 cm.
Ingrediente:
- 200 g biscuiti digestivi
- 500 g branza quark proaspata
- 60 g unt nesarat, topit
- 150 g zahar tos
- 2 oua
- 2 lamai (necerate daca se poate) - suc si coaja
- 240 ml (1 cup) Lemon curd- Crema de lamaie
![](https://3.bp.blogspot.com/_Lf57EJEAF-M/S1YPjzD_wiI/AAAAAAAAA9M/9qJJKfUwoek/s400/DSC_2538.JPG+aj.jpg)
Ungeti tava cu unt peste care puneti hartie de copt. Preincalziti cuptorul la 165 C.
Sfarmati biscuiti fin cu robotul de bucatarie (sau pusi intr-o punga si trecut cu sucitorul peste ei).
Turnati peste untul topit si amestecati. Puneti acest amestec in tava pregatita si presati-i (eu folosesc un capac patrat de la o cutie de metal).
Tot in robotul de bucatarie (sau cu ajutorul unui mixer) amestecati bine branza, zaharul, sucul si coaja de lamaie. Adaugati ouale si amestecati inca 2-3 minute.
Turnati amestecul de branza peste cel de biscuiti.
Coaceti timp de 40- 45 de minute sau pana cand centru e uscat la atingere.
Imediat ce ati scos tava din cuptor turnati peste Lemon curd- crema de lamaie si uniformizati.
Lasati sa se raceasca la temperatuta camerei si apoi in frigider (peste noapte daca e posibil).
![](https://3.bp.blogspot.com/_Lf57EJEAF-M/S1YPjje03TI/AAAAAAAAA9E/WHL2qMKNdek/s400/DSC_2543.JPG+aj.jpg)
Pentru a servi taiati cheesecake-ul in patratele cu un cutit zimtat, dintr-o singura miscare.
Pofta Buna!!